Yeni Sayfa 1
 

"İlaç yerine meyve"

İlaç kullanmayı sevmem. Pek ihtiyacım da olmaz zaten. Kim bilir, belki de bol sebze-meyve tükettiğimdendir...


Uzmanlar, insan sağlığı açısından büyük önem taşıyan ve vazgeçilmez gıdalardan olan meyvelerin, mevsimine göre düzenli bir şekilde yenilmesi halinde hastalıklara karşı vücut direncini artırdığını bildirdi.

Hastalıklara karşı ilaç gibi etki eden meyveler ve faydaları şöyle:


Avokado: Hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır ve kanseri önler. Protein bakımından zengindir. İçerdiği E vitamini sayesinde kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar. Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir. 

Ayva: İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir. 

Badem: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek ve mesanedeki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

Ceviz: Her sabah kahvaltıda yenen bir miktar ceviz zekayı geliştirir. Yeşil cevizin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırır.

Çamfıstığı: Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhsal sorunlara iyi gelir. Kalp hastalıklarında faydalıdır

Çilek: Cilt sorunları olanlar için iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. Ayrıca diş etlerini güçlendirir, dişlerdeki tartarı önler, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını giderir. C vitamininin yanı sıra yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içerir. 

Dut: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına yenen beyaz dut, bağırsak solucanlarını söktürür. 

Elma: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. Kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korur, ısırarak yenen elma dişetlerini güçlendirir. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır. 

Fındık: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar. Cildi güzelleştirir.

Greyfurt: C vitamini bakımından zengin bir meyve olan greyfurt, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 60'ını sağlar. İçinde kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur. Kansere karşı koruyucu özellik taşır. İştah açar. 

İncir: Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Enerji verir. 

Kiraz: Ağrı kesici özelliği vardır. Kanı sulandırarak kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkiler yapar. 

Kivi: C vitamini ve potasyum bakımından zengindir. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. 

Kuşburnu: Kanı temizler, bağırsakları yumuşatır. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı yararlıdır. Romatizma ağrılarını giderir; ayrıca basur tedavisinde iyi sonuç verir. Marmelatı, alyuvarların hızla çalışmasını sağlar. Kuşburnu çayı ise hastalıktan yeni kurtulmuş bedene kuvvet verirken soğuk algınlığına, böbrek ve mesane üşütmesine de iyi gelir. 

Muz: Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum krampları önler. 

Nar: Vücudu ve kalbi kuvvetlendirir, korur. İshali keser. Vitamin deposudur. 

Portakal: Kanser önleyici maddeler ile bol miktarda C vitamini içerir. 

Vişne: İshali keser, ateşi düşürür, idrar söktürür ve vücuda rahatlık verir.

   

[Geri] [Ana Sayfa]